Taxateur in beeld:

Wie?

Wim Spaan is taxateur bij Kattenberg Verhuizingen te Nunspeet, Gelderland. Met een loopbaan van dertig jaar in de branche is Wim een ervaren specialist. Sinds enige tijd werken taxateurs bij Kattenberg Verhuizingen met Softmoving en we liepen een middag mee met Wim om te weten te komen hoe hij zijn werk nu ervaart. We ontmoetten elkaar bij een taxatie afspraak bij een particulier in Huizen en merkten hoe gemakkelijk Wim met zijn klanten omgaat en hoe Softmoving zijn werk makkelijker, sneller en vooral leuker maakt.

Wim Spaan, Kattenberg Verhuizingen

We lopen mee met de opname voor een particuliere verhuizing. Wim geeft meteen al aan dat hij behoorlijk wat taxatie-afspraken realiseert tijdens een normale doordeweekse dag. Meestal zijn het er 8 á 10, afhankelijk van de reistijden. "We krijgen nou eenmaal veel aanvragen binnen via de site en al deze aanvragen worden ingepland in mijn agenda. Ik ben de enige die de opnames doet, dus het zijn er best veel". aldus Wim . We zijn wat vroeg voor de afspraak, maar wij besluiten meteen aan te bellen. "Ik laat mijn klanten liever niet wachten" zegt Wim. Er doet een vriendelijke man open en we gaan naar binnen.

Wim vriendelijk in gesprek met de particulier.

Een taxatie blijft in de regel een zakelijk en efficiënt gesprek tussen de taxateur en de klant. Het is belangrijk om focus te houden op de klant. We zien Wim met een glimlach in gesprek en hij neemt zijn dossier door met de jongeman. Van het controleren van gegevens tot de punten van aandacht die al bij binnenkomst van de aanvraag bekend waren. We zien Wim zich vooral concentreren op het gesprek en waar nodig kleine notities maken met de het toetsenbord van zijn tablet. Vervolgens start hij in het dossier de taxatie module en gaat over tot het bekijken van de ruimtes van de woning.

Dossier overzicht van de verhuizing in Softmoving.

Tijdens het doorlopen van de ruimtes zien we Wim gemakkelijk, maar ook intensief te werk gaan met zijn tablet. We zien hem in de module inboedel items selecteren die in de betreffende ruimte staan. Het volume wordt automatisch berekend en ook opmerkingen van de klant (zoals de kast die niet meegaat, omdat hij wordt verkocht) worden nauwkeurig vastgelegd in het rapport. Wat vooral opvalt is dat Wim niet wordt afgeleid door de invoer in zijn dossier. In zijn eigen woorden gaat het vooral soepel, omdat alle items al tevoren in de juiste ruimtes zijn geplaatst. En mocht er iets groters of anders staan dan dat er tevoren is ingevoerd, dan is dat eenvoudig aan te passen. Ook selecteert Wim per ruimte direct het aantal dozen en andere hulpmaterialen en selecteert hij in de slaapkamer nog een paar garderobe boxen.

Aan het werk met de vernieuwde taxatie module van Softmoving.

Wim is erg enthousiast over het systeem. "Het grote voordeel van Softmoving is dat ik nu alle lopende dossiers gewoon in mijn tablet bij me heb en altijd in contact sta met Kattenberg. Omdat ik samen met de binnendienst direct toegang heb tot elk verhuisdossier blijft alles duidelijk en indien er tijdens mijn externe afspraken vragen zijn van de binnendienst over andere taxaties, kan ik daar direct bij. Het scheelt gewoon enorm veel gezoek en daarmee mijn tijd. Ook kan ik direct na een taxatie bezoek een offerte opmaken omdat alle informatie beschikbaar is. Dit doe ik meestal al in de auto en dankzij Softmoving hoef ik dus niet meer terug naar kantoor om de boel uit te tikken en op te maken. Hierdoor kan ik buiten de deur blijven en mijn afspraken afgaan. Ik merk dat ik meer taxatie bezoeken ben gaan doen, zonder dat ik daarmee meer tijd kwijt ben of naslagwerk hoef te doen. Ik kan zo ontspannen in gesprek met klanten en dat is het allerbelangrijkste", aldus Wim.

Efficiency onder taxateurs

  • • Wim kan meer afspraken afwikkelen en neemt eenvoudig al zijn werk mee op tablet.
  • • Alle taxaties direct in het systeem en daarmee dus ook direct offertes opmaken.
  • • Handige flows tijdens klant bezoek en videotaxaties: Wim blijft hierdoor echt in gesprek met zijn klanten

Met Softmoving is Wim efficiënter gaan werken. Ook wordt zijn werk er beter van.