Een taxateur aan het woord.

Verhuizen is mensenwerk. Maar slimmer werken kan altijd.

Roel Martens, taxateur bij Mondial VSN Verhuizingen, is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Softmoving. Hieronder deelt hij zijn ervaringen.

Roel Martens, VSN Verhuizingen

“Toen ik een aantal jaar geleden begon bij VSN deed ik de aanvragen. Kwamen ze binnen via de mail en belde ik de mensen na. Daarbij controleerde ik de gegevens van de aanvraag en zette ik de formulieren met de hand over naar de cloud. Dat was best wel wat werk per aanvraag. Zeker een kwartier per stuk.”

Samen met Roel werd nauwkeurig gekeken waar een nieuw programma oplossingen kon bieden en hem echt kon helpen met zijn werk. Roel is nu voornamelijk bezig met het inplannen en uitvoeren van taxaties binnen VSN. Ook hier zijn veranderingen in zijn werk gekomen.

“Eerst gingen we bij de mensen langs met allerlei formulieren. Dan had je je taxatie formulier en offertelijsten bij je, maar dan stond ik achteraf weer kuubs te berekenen en was ik helemaal veel tijd kwijt aan het opstellen van een offerte. Nu werken we in Softmoving met de ingebouwde taxatie- en offertetools waardoor alles volledig en foutloos wordt opgesteld en uitgerekend. Of ik nu op locatie met een tablet of op kantoor in een videocall een taxatie uitvoer: het belangrijkste is dat ik meer aandacht heb voor de mensen. Door de flows blijf ik namelijk met de persoon in het gesprek.”

Efficiency onder taxateurs

  • 80% besparing op offertes opstellen. Meer maken in minder tijd.
  • Alle taxaties direct in het systeem.
  • Handige flows voor tijdens klant bezoek en videotaxaties.
  • Nauwelijks invoerwerk. Slechts klikken.

Met Softmoving is Roel efficiënter gaan werken. Ook wordt zijn werk er beter van.

“Een offerte opstellen met Softmoving kost nog maar 20% van de tijd die het mij vroeger kostte. Daarmee is een volledige offerte ook zo opgesteld. Ik klik er zo doorheen en de offerte wordt ook duidelijker: hoef ik niet meer alles te typen en zo is er achteraf minder onzekerheid over wat nou wél en niet moet gebeuren. Hierdoor hebben we zelfs een man minder op kantoor, omdat ik meer kan doen én daarnaast houd ik ook eens tijd over voor andere dingen.”